Kayseri Köftesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayseri KöftesiMalzemeler İçindekiler Ölçü Miktar Ekmek (bayat) 2 orta dilim 60 gram Süt 1/2 çay bardağı 50 gram Soğan 1 orta boy 60 gram Maydanoz 1 demet 60 gram Kiyma 2 4/5 su bardağı 500 gram Yumurta 1 adet 50 gram Tuz 2 1/2 tatlı kaşığı 15 gram Kara Biber 1 tatlı kaşığı 2 gram Kimyon 1 tatlı kaşığı 2 gram Yeni bahar 1/2 tatlı kaşığı 1 gram Patates 5 orta boy 500 gram Sıvı yağ 4 yemek kaşığı 40 gram Domates 2 orta boy 275 gram Su (sicak) 1 su bardağı 200 gram Yapılışı Sebzeleri yıka Ekmeğin kenarlarını çıkart, içini geniş bir kasede sütle ıslat Soğanı soy, yıka, ince ince doğra Maydanozu ayıkla, ince ince kıy, 1/3'ünü ayır Soğan, maydanoz kıyma, yumurta, 2 tatlı kaşığı tuz ve baharatı ekmeğe ekle, iyice yoğur Oniki parçaya böl, yuvarla ve yassılt Tepsiye yağı koy, ısıt Patatesleri diz ve çevirerek hafifçe yumuşat, ocağı kapat, kalan tuzu serp Köfteleri patateslerinin üzerine yerleştir Domatesleri yarım santimetre kalınlıkta daire şeklinde doğra, köftelerin üzerine koy, suyu ekle Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 35-40 dakika pişir Servis Önerileri Püf Noktalari (Ince Ayrıntılar): Besin Değeri (Yaklaşık 1 porsiyonun) Enerji 384 cal Protein 18 g Yağ 25 8 g Karbonhidrat 20,1 g Kalsiyum 51 mg Demir 2 53 mg Fosfor 205 mg Çinko 3 mg Sodyum 911 mg A Vitamini 864 iu Tiamin 0,22 mg Riboflavin 0,23 mg Niasin 5 47 mg C Vitamini 16 mg Kolesterol 100 mg Notlar Kayseri yöresinin etli yemeklerindendir Bazı yörelerde doğranan patatesler derin yağda kızartıldıktan sonra tepsiye dizilir Ocak üstünde, kapalı, yayan bir tencerede de pişirilebilir |
|
|
|