ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Kayseri Köftesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187286)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:01 AM

Kayseri Köftesi
 


Malzemeler

İçindekiler Ölçü Miktar


Ekmek (bayat) 2 orta dilim 60 gram

Süt 1/2 çay bardağı 50 gram

Soğan 1 orta boy 60 gram

Maydanoz 1 demet 60 gram

Kiyma 2 4/5 su bardağı 500 gram

Yumurta 1 adet 50 gram

Tuz 2 1/2 tatlı kaşığı 15 gram

Kara Biber 1 tatlı kaşığı 2 gram

Kimyon 1 tatlı kaşığı 2 gram

Yeni bahar 1/2 tatlı kaşığı 1 gram

Patates 5 orta boy 500 gram

Sıvı yağ 4 yemek kaşığı 40 gram

Domates 2 orta boy 275 gram

Su (sicak) 1 su bardağı 200 gram



Yapılışı

Sebzeleri yıka. Ekmeğin kenarlarını çıkart, içini geniş bir kasede sütle ıslat. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra. Maydanozu ayıkla, ince ince kıy, 1/3'ünü ayır. Soğan, maydanoz kıyma, yumurta, 2 tatlı kaşığı tuz ve baharatı ekmeğe ekle, iyice yoğur. Oniki parçaya böl, yuvarla ve yassılt. Tepsiye yağı koy, ısıt. Patatesleri diz ve çevirerek hafifçe yumuşat, ocağı kapat, kalan tuzu serp. Köfteleri patateslerinin üzerine yerleştir. Domatesleri yarım santimetre kalınlıkta daire şeklinde doğra, köftelerin üzerine koy, suyu ekle. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 35-40 dakika pişir.

Servis Önerileri


Püf Noktalari (Ince Ayrıntılar):

Besin Değeri

(Yaklaşık 1 porsiyonun)


Enerji 384 cal

Protein 18 g

Yağ 25.8 g

Karbonhidrat 20,1 g

Kalsiyum 51 mg

Demir 2.53 mg

Fosfor 205 mg

Çinko 3 mg

Sodyum 911 mg

A Vitamini 864 iu

Tiamin 0,22 mg

Riboflavin 0,23 mg

Niasin 5.47 mg

C Vitamini 16 mg

Kolesterol 100 mg



Notlar



Kayseri yöresinin etli yemeklerindendir Bazı yörelerde doğranan patatesler derin yağda kızartıldıktan sonra tepsiye dizilir. Ocak üstünde, kapalı, yayan bir tencerede de pişirilebilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.