Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
budu, kebabı

Buğu Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buğu Kebabı



MALZEMELER:

1) 1 kg koyun kuşbaşı eti
2) 3 avuç arpacık soğan
3) 3-4 diş sarımsak
4) 2 kaşık yağ
5) 1 domates
6) 1 çay kaşığı karabiber
7) 2 defne yaprağı
8) Tuz

YAPILIŞI :

1 Düdüklü tencereye et soğan, sarımsak, tuz, karabiber, kekik defne ve rendelenmiş domates ile yağ karışık konur
2 Su koymadan kapak kapatılır Hafif ateşte 1 saat pişirilir
3 Pilav ve salata ile servis yapılır

KISA BİLGİ :
1 Düdüklü tencerede yemek pişirilirken suyu fazla b buharlaşmadığından az su ile pişirilmelidir
2 Düdüklü tencerede yemek pişirmek zamandan yakıttan tasarruf sağlar, bilhassa vitaminler daha az olur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.