![]() |
Buğu Kebabı
MALZEMELER:
1) 1 kg. koyun kuşbaşı eti 2) 3 avuç arpacık soğan 3) 3-4 diş sarımsak 4) 2 kaşık yağ 5) 1 domates 6) 1 çay kaşığı karabiber 7) 2 defne yaprağı 8) Tuz YAPILIŞI : 1. Düdüklü tencereye et soğan, sarımsak, tuz, karabiber, kekik defne ve rendelenmiş domates ile yağ karışık konur. 2. Su koymadan kapak kapatılır. Hafif ateşte 1 saat pişirilir. 3. Pilav ve salata ile servis yapılır. KISA BİLGİ : 1. Düdüklü tencerede yemek pişirilirken suyu fazla b buharlaşmadığından az su ile pişirilmelidir. 2. Düdüklü tencerede yemek pişirmek zamandan yakıttan tasarruf sağlar, bilhassa vitaminler daha az olur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.