Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebap, patlıcan, pirzola, soteli

Pirzola Kebap Patlıcan Soteli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirzola Kebap Patlıcan Soteli





Malzemeler


1 kg kuzu pirzolası

4 adet top patlıcan

4 adet rende domates

2 yemek kaşığı tereyağ

1 adet ramazan pidesi

Tuz-karabiber


Yapılışı


Patlıcanlar, közmatikte veya fırında közlenir

Közlenen patlıcanlar doğrandıktan sonra bir yemek kaşığı tereyağ ile sotelenir

Tuz ve karabiberle tatlandırılır

Rendelenmiş domatesler kalan tereyağı ile çevrilir

Suyunu çekene kadar pişirilir,tuz ve karabiber eklenir

Pide küçük karelere bölünerek fırında ısıtılır

Pirzolalar ızgarada veya teflon tavada pişirilir

Pişirildikten sonra tuzlanır

Servis tabağına pideler yerleştirilir,üzerine patlıcan sote konur

Üzerine pirzolalar dizilerek,domates sosu gezdirilerek servis yapılır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.