Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmek, kâsesinde, kebap

Ekmek Kasesinde Kebap

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekmek Kasesinde Kebap



Malzeme :


ekmeğin hamuru için:

* 4 su bun

* 1 su btam buğday unu

* 1 tatlı kkarbonat

* 1 tatlı ktuz

* aldığı kadar su


İç harcı için:


* 350 grkuzu eti

* 2 domates

* 2 biber

* 2 diş sarımsak

* 1 soğan

* 1 tutam maydonoz

* 1 kase sarımsaklı yoğurt

* zeytinyağı


HAZIRLANIŞI:


Karıştırma kabına un tuz karbonat alınarak alabildiği kadar su

ile ekmeğin hamuru hazırlanır hazırlanan hamur 5 bezeye ayrılır

yuvarlanıp hafif bastırılarak küçük ekmekler yapılıryağlanmış

tepsiye konup fırına verilir bu arada iç harcı için; soğanlar sotelenir

etler de doğranarak eklenirbiraz sotelendikten sonra sarımsak

doğranmış domatesbiber ve maydanoz da eklenerek pişirilir

pişmiş olan ekmekler fırından çıkarılırkabukları kesilip içi oyulur

pişmiş olan harç ekmeklerin içine doldurulurüzerine sarımsaklı yoğurt

dökülerek servis yapılırekmeğin kalan iç kısmı da bir tabağa alınır

üzerine iç harç ve sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır


Afiyet Olsun



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.