![]() |
Kayısılı Kuzu Şiş Kebab |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısılı Kuzu Şiş KebabMALZEMELER 10 adet şiş hazırlayacağımızı düşünürsek; 1 kg ![]() 10 adet kuru kayısı 10 adet çarliston biber (ufak boy olsun) 8 adet domates (küçük boy olsun) Terbiyesi İçin; 3 adet kuru soğan (rendelenmiş) 2 adet domates (çok ince doğranmış) 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Kayısıları 15-20 dakika suda bekletelim, süzüp, 4?e bölelim ![]() Etlerin terbiyesi için; kuru soğanları çok ince doğrayalım yada rendeleyebiliriz, domatesleri de çok ince doğrayalım ve etleri bu karışımın içine atalım, tuzunu ve karabiberini de serpttikten sonra elimizle karıştırıp, ağzını kapatarak buzdolabına koyalım ![]() ![]() Şimdi şişleri önümüze alalım ![]() ![]() ![]() Fırın ızgarasında veya mangalda pişirdiğiniz etleri, yanına bulgur pilavı yaparak servise sunabilirsiniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|