Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, piliç, tas

Piliç Tas Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piliç Tas Kebabı



Piliç Tas Kebabı Tarifi - Piliç Tas Kebabı Yapılışı - Piliç Tas Kebabı Nasıl Yapılır - Piliç Tas Kebabı Malzemeleri

1 adet yağlı piliç

1 tane sakız kabağı veya patlıcan

200 gr fasulye veya bamya

2 adet soğan

1 çay bardağı sıvıyağ

Karabiber

kırmızıbiber

Kimyon

Tuz


Piliç parçalara bölünüp bıçakla etleri kemiğinden ayrılıp kuşbaşı şeklinde doğranır

Soğanlar ince ince doğranır Kuşbaşı doğranmış piliç etine soğan, karabiber, kırmızıbiber, kimyon ve tuz ilave edilip iyice karıştırılıp ovulur

Bir iki saat bekletilip kanlı suyu çıkmışsa süzdürülür Etler tencereye boşaltılıp yağ ilave edilir Tencerenin üzeri alüminyum folyo kağıtla sıkıca kapatılıp kapağı da sıkıca kapatılır Çok kısık ateşte kendi suyuyla pişmeye bırakılır

Fasulyeler ayıklanıp iki parmak kalınlığında doğranır Sakız kabağı da doğranır Eğer patlıcan konacaksa küçük parçalara bölünür

Sebzeler tencereye ilave edilip kısık ateşte pişmeye bırakılır Etler ve sebzeler iyice yumuşayınca ateşten alınır Yanında pilavla servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.