ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Piliç Tas Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187041)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:41 AM

Piliç Tas Kebabı
 
Piliç Tas Kebabı Tarifi - Piliç Tas Kebabı Yapılışı - Piliç Tas Kebabı Nasıl Yapılır - Piliç Tas Kebabı Malzemeleri

1 adet yağlı piliç

1 tane sakız kabağı veya patlıcan

200 gr fasulye veya bamya

2 adet soğan

1 çay bardağı sıvıyağ

Karabiber

kırmızıbiber

Kimyon

Tuz


Piliç parçalara bölünüp bıçakla etleri kemiğinden ayrılıp kuşbaşı şeklinde doğranır.

Soğanlar ince ince doğranır. Kuşbaşı doğranmış piliç etine soğan, karabiber, kırmızıbiber, kimyon ve tuz ilave edilip iyice karıştırılıp ovulur.

Bir iki saat bekletilip kanlı suyu çıkmışsa süzdürülür. Etler tencereye boşaltılıp yağ ilave edilir. Tencerenin üzeri alüminyum folyo kağıtla sıkıca kapatılıp kapağı da sıkıca kapatılır. Çok kısık ateşte kendi suyuyla pişmeye bırakılır.

Fasulyeler ayıklanıp iki parmak kalınlığında doğranır. Sakız kabağı da doğranır. Eğer patlıcan konacaksa küçük parçalara bölünür.

Sebzeler tencereye ilave edilip kısık ateşte pişmeye bırakılır. Etler ve sebzeler iyice yumuşayınca ateşten alınır. Yanında pilavla servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.