![]() |
Aya Köftesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aya KöftesiAya Köftesi Tarifi - Aya Köftesi Nasıl Yapılır - Aya Köftesi Malzemeleri AYA KÖFTESİ (Şanlıurfa) Zaman Gazetesi Malzemeler 250 gr dövülmüş yağsız kara et, 2 su bardağı sıvı yağ, 2 su bardağı köftelik bulgur, 2 yemek kaşığı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 su bardağı Urfa İsotu, 1 çay kaşığı karabiber, Biraz tarçın ![]() Hazırlanışı Geniş bir tepsiye bulgur, et, tuz, kırmızıbiber, tarçın, karabiber konur ve azar azar su vermek koşulu ile köfte kıvamına gelinceye kadar karışım yoğrulur ![]() Un eklenip yoğurmaya devam edilir ![]() ![]() ![]() Ceviz büyüklüğünde köfteden parçalar koparılır iki aya (avuç) arasında ince ve yuvarlak bir şekil verilerek, bütün karışım bu şekilde yuvarlak haline getirilir ![]() Sıvı yağ bir tavaya alınarak ısıtılır ![]() ![]() Sıcak servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
|