![]() |
Aya Köftesi
Aya Köftesi Tarifi - Aya Köftesi Nasıl Yapılır - Aya Köftesi Malzemeleri
AYA KÖFTESİ (Şanlıurfa) Zaman Gazetesi Malzemeler 250 gr dövülmüş yağsız kara et, 2 su bardağı sıvı yağ, 2 su bardağı köftelik bulgur, 2 yemek kaşığı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 su bardağı Urfa İsotu, 1 çay kaşığı karabiber, Biraz tarçın. Hazırlanışı Geniş bir tepsiye bulgur, et, tuz, kırmızıbiber, tarçın, karabiber konur ve azar azar su vermek koşulu ile köfte kıvamına gelinceye kadar karışım yoğrulur. Un eklenip yoğurmaya devam edilir. Köfte tepsi de bir tarafa alınır. . Ceviz büyüklüğünde köfteden parçalar koparılır iki aya (avuç) arasında ince ve yuvarlak bir şekil verilerek, bütün karışım bu şekilde yuvarlak haline getirilir. Sıvı yağ bir tavaya alınarak ısıtılır. Köfteler, yağda pembeleşinceye kadar kızartılır. Kızartılan köfteler bir tabağa alınarak, Sıcak servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.