Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hatay, kebabı, patlıcan, tarifi

Hatay Patlıcan Kebabı Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hatay Patlıcan Kebabı Tarifi



patlıcan kebabı nasıl yapılır - hatay usulü patlıcan kebabıMalzemeler


500 gr kıyma

1 kg taze domates

4 adet orta boy kemer patlıcan

1 çorba kaşığı tereyağı

Karabiber

Tuz


Yapılışı


Patlıcanlar üç parmak eninde kesilerek tuzlanır Sonra bir patlıcan, bir et köftesi şeklinde dizilerek şişlere geçirilir Kenarh bir tepsiye şi şler dizilip taş fırına, pişmeye gönderilir Ayrı bir tencereye kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domatesler konularak ateşe alınır Domatesler suyunu bırakınca tereyağı eklenerek domatesler kaynatılır Kaynayan domatesler pelte haline gelince şişlerdeki malzeme tencereye boşaıtılarak iki taşım kaynatılıp biraz demlendikten sonra servis edilir


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.