ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Hatay Patlıcan Kebabı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187008)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:47 AM

Hatay Patlıcan Kebabı Tarifi
 
patlıcan kebabı nasıl yapılır - hatay usulü patlıcan kebabıMalzemeler


500 gr. kıyma

1 kg. taze domates

4 adet orta boy kemer patlıcan

1 çorba kaşığı tereyağı

Karabiber

Tuz


Yapılışı


Patlıcanlar üç parmak eninde kesilerek tuzlanır. Sonra bir patlıcan, bir et köftesi şeklinde dizilerek şişlere geçirilir. Kenarh bir tepsiye şi şler dizilip taş fırına, pişmeye gönderilir. Ayrı bir tencereye kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domatesler konularak ateşe alınır. Domatesler suyunu bırakınca tereyağı eklenerek domatesler kaynatılır. Kaynayan domatesler pelte haline gelince şişlerdeki malzeme tencereye boşaıtılarak iki taşım kaynatılıp biraz demlendikten sonra servis edilir.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.