Beykoz Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beykoz KebabıBaykoz Kebabı Tarifi - İstanbul'un Meşhur Yemekleri - İstanbul Yemekleri MALZEMELER Karniyarıklık patlıcan:8ad Kuşbaşı et:500gr (ufak ufak doğramış) Soğan:200gr tuz:15gr karabiber:10gr bolyon:10gr kırmızı pul biber:10gr maydonoz:40gr beşamel sos un:100gr süt:100ml su:100ml tuz:15gr yumurta:1ad bulyon:10gr kaşar 100gr domates sos salça:100gr tuz:10gr tereyağ:50gr YAPILIŞ TARİFİ Patlıcanları normal karnı yarık gibi yapalım kızartalım Kusbasını kavurup sağanımızla iyice pişirelim,iç malzememizi hazırlayalım Besamel sosumuzu yapıp hazırlayalım Domates sosumuzu hazırlayalım Simdi su işlemlerimi yapalım, karnı yarıkları tepsimize dizelim ve iç malzemelerimizi dolduralım ve onun üstüne besamel koyalım besamelin ustüne kaşar ekleyip domates sosumuzla 20 dk fırınlayalımalıntıdır |
|
|
|