Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beykoz, kebabı

Beykoz Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beykoz Kebabı



Baykoz Kebabı Tarifi - İstanbul'un Meşhur Yemekleri - İstanbul Yemekleri
MALZEMELER

Karniyarıklık patlıcan:8ad

Kuşbaşı et:500gr (ufak ufak doğramış)

Soğan:200gr

tuz:15gr

karabiber:10gr

bolyon:10gr

kırmızı pul biber:10gr

maydonoz:40gr

beşamel sos

un:100gr

süt:100ml

su:100ml

tuz:15gr

yumurta:1ad

bulyon:10gr

kaşar 100gr

domates sos

salça:100gr

tuz:10gr

tereyağ:50gr

YAPILIŞ TARİFİ

Patlıcanları normal karnı yarık gibi yapalım kızartalım Kusbasını kavurup sağanımızla iyice pişirelim,iç malzememizi hazırlayalım Besamel sosumuzu yapıp hazırlayalım

Domates sosumuzu hazırlayalımSimdi su işlemlerimi yapalım, karnı yarıkları tepsimize dizelim ve iç malzemelerimizi dolduralım ve onun üstüne besamel koyalım besamelin ustüne kaşar ekleyip domates sosumuzla 20 dk fırınlayalım


alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.