ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Beykoz Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186920)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:01 AM

Beykoz Kebabı
 
Baykoz Kebabı Tarifi - İstanbul'un Meşhur Yemekleri - İstanbul Yemekleri
MALZEMELER

Karniyarıklık patlıcan:8ad

Kuşbaşı et:500gr (ufak ufak doğramış)

Soğan:200gr

tuz:15gr

karabiber:10gr

bolyon:10gr

kırmızı pul biber:10gr

maydonoz:40gr

beşamel sos

un:100gr

süt:100ml

su:100ml

tuz:15gr

yumurta:1ad

bulyon:10gr

kaşar 100gr

domates sos

salça:100gr

tuz:10gr

tereyağ:50gr

YAPILIŞ TARİFİ

Patlıcanları normal karnı yarık gibi yapalım kızartalım. Kusbasını kavurup sağanımızla iyice pişirelim,iç malzememizi hazırlayalım. Besamel sosumuzu yapıp hazırlayalım.

Domates sosumuzu hazırlayalım.Simdi su işlemlerimi yapalım, karnı yarıkları tepsimize dizelim ve iç malzemelerimizi dolduralım ve onun üstüne besamel koyalım besamelin ustüne kaşar ekleyip domates sosumuzla 20 dk fırınlayalım


alıntıdır


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.