Arap Köfte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arap KöfteArap Köfte Tarifi - Arap KöfteNasıl Yapılır - Arap KöfteMalzemeleri **ARAP KÖFTE** *250 GR (1kase) KÖFTELİK İNCE BULGUR*1 Tatlı Kaşığı KURU NANE *1Tatlı Kaşığı PUL BİBER *1Yemek kaşığı TUZ *1Tatlı kaşığı KURU FESLEĞEN *1Çay Bardağı UN **UN haricindeki malzemeyi 1 Su bardağı SU ile ıslayınız,yarım saat bekletip yoğurunuz ve Unu azar azar yedirerek yoğurunuz, **Harcı ellerinizi hafif nemlendirip küçük köfteler kesiniz ve dilediğiniz görselde yuvarlayınız ![]() **Geniş tencereye 3 litre suya 1 y kaşığı tuz ilave ediniz,kaynamaya başlayıncaköfteleri tencereye atarak 5 dakika kaynatınız Süzgece alarak aşağıdakiyapmış oldugunuz karışıma sıcak olarak ilave ederek Soğuk veya Sıcak olarak servis ediniz ![]() İstege bağlı soso ekleyebilirsiniz *500 Gr ISPANAK*3 Adet KURU SOĞAN *1 T Kaşığı PUL BİBER(Tatlı veya Acı Arzuya bağlı)*1 T Kaşığı TUZ*1 Su Bardağı AYÇİÇEK YAĞI veya ZEYTİNYAĞI **Soğanları ince doğrayınız bir tavada yağla kavurup pembeleştikten sonra yıkadığınız ıspanağıda ilave ederek suyu çekilinceye kadsar kavurup baharatlarıda ilave ederek köfteleri bu karışımla birleştirerek servise hazırdır ![]() **Köftelerin karışımını Ispanak yerine değişik katkılarla lezzetlendirebilirsiniz ![]() |
|
|
|