Bulgurlu Ekşili Köfte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgurlu Ekşili KöfteBulgurlu Ekşili Köfte Tarifi - Bulgurlu Ekşili Köfte Nasıl Yapılır - Bulgurlu Ekşili Köfte Malzemeleri Malzemeler 500 gr kıyma2 yemek kaşığı margarin Yarım su bardağı bulgur 1 adet kuru soğan 2 adet çarliston biber Yarım paket köfte harcı 1 yarım çay bardağı su 1 adet havuç 2 diş sarımsak 4 su bardağı et suyu Köfteleri bulamak için un Tuz Karabiber Sosu: 1 adet limonun suyu 1 adet yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı kırmızı pul Biber Yapılışı Kuru soğanı piyazlık doğrayınız Sarımsakları ayıklayıp, kıyınız Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, kıyınız Havuçun kabuğunu kazıyıp, halka halka doğrayınız Bulgurları ayıklayıp, bir süzgecin içinde yıkayınız Derin bir kasenin kıymayı, köfte harcını, suyu, bulguru koyup, yoğrunuz Küçük toplar halinde yuvarladığınız köfteleri , bir yayvan kaba koyduğunuz una bulayıp, tabağa alınız Derin bir tencerede margarini kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ve sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz Soğanlar renk alınca içine kıyılmış çarliston biberleri ve halka halka doğranmış havuçları ilave edip, kavurmaya devam ediniz Daha sonra içine et suyunu, tuz ve karabiberi ilave dip, et suyunu kaynatınız Et suyu kaynadıktan sonra içine unlu köfteleri ilave edip, pişiriniz Köfteler kaynarken, küçük bir kasede limonu, yumurtayı, naneyi, kırmızı pul biberi karıştırınız Yemeği ateşten indirmeden önce sosu ilave edip, karıştırınız Bir taşım kaynatıp, ateşten alınız Eğer yemeği fazla kaynatırsanız, sos kesilir![]() |
|
|
|