06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgurlu Ekşili Köfte
Bulgurlu Ekşili Köfte Tarifi - Bulgurlu Ekşili Köfte Nasıl Yapılır - Bulgurlu Ekşili Köfte Malzemeleri
Malzemeler
500 gr kıyma
2 yemek kaşığı margarin
Yarım su bardağı bulgur
1 adet kuru soğan
2 adet çarliston biber
Yarım paket köfte harcı
1 yarım çay bardağı su
1 adet havuç
2 diş sarımsak
4 su bardağı et suyu
Köfteleri bulamak için un
Tuz
Karabiber
Sosu:
1 adet limonun suyu
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı pul
Biber
Yapılışı
Kuru soğanı piyazlık doğrayınız Sarımsakları ayıklayıp, kıyınız Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, kıyınız Havuçun kabuğunu kazıyıp, halka halka doğrayınız Bulgurları ayıklayıp, bir süzgecin içinde yıkayınız Derin bir kasenin kıymayı, köfte harcını, suyu, bulguru koyup, yoğrunuz Küçük toplar halinde yuvarladığınız köfteleri , bir yayvan kaba koyduğunuz una bulayıp, tabağa alınız Derin bir tencerede margarini kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ve sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz Soğanlar renk alınca içine kıyılmış çarliston biberleri ve halka halka doğranmış havuçları ilave edip, kavurmaya devam ediniz Daha sonra içine et suyunu, tuz ve karabiberi ilave dip, et suyunu kaynatınız Et suyu kaynadıktan sonra içine unlu köfteleri ilave edip, pişiriniz Köfteler kaynarken, küçük bir kasede limonu, yumurtayı, naneyi, kırmızı pul biberi karıştırınız Yemeği ateşten indirmeden önce sosu ilave edip, karıştırınız Bir taşım kaynatıp, ateşten alınız Eğer yemeği fazla kaynatırsanız, sos kesilir
|
|
|