06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı İzmir Köfte
Mantarlı İzmir Köfte Tarifi - Mantarlı İzmir Köfte Nasıl Yapılır - Mantarlı İzmir Köfte Malzemeleri
Malzemeler
Yarım kg köftelik kıyma
Yarım paket köfte harcı
1,5 çay bardağı su
15 adet mantar
3 diş sarımsak
2 adet büyük patates veya 4 adet küçük patates
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Sosu için:
3 yemek kaşığı margarin
4 adet domates
1 adet kurusoğan
1 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Mantarların saplarını çıkarıp, kıyın Sarımsakları ayıklayıp, kıyın Patateslerin kabuklarını soyup, boyuna ortadan kesip, ince dilimler halinde doğrayın Soyulmuş patateslerin kararmaması için su dolu bir kapta bekletin Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın Kuru soğanı piyazlık doğrayın Derin bir kaseye kıymayı, kıyılmış mantarı, sarımsağı, köfte harcını ve suyu koyup, yoğurun Köfte harcı kıvamına gelince, harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, şekil verin Yayvan bir tavaya sıvı yağ koyup, kızdırdıktan sonra köftelere renk verdirip, fırın kabına dizin Ayrı bir tavada sıvı yağını kızdırıp, dilimlediğiniz patatesleri kızartın Yayvan bir tavada margarini kızdırıp, içine piyazlık kuru soğanı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun Soğanlar pembeleşince içine doğranmış domatesleri, kekiği, tuzu, karabiberi ve et suyunu koyup, karıştırdıktan sonra bir taşım pişirin Fırın tepsisine dizdiğiniz köftelerin üzerine kızarmış patatesleri dizin en son olarak üzerine domatesli sosu gezdirin Daha önceden 200 derecede ısıttığınız fırında patateslerin üzerleri kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis edin
|
|
|