Pratik Kuzu Çevirme Tarifi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pratik Kuzu Çevirme TarifiKuzu Çevirme Nasıl Yapılır - Kuzu Çevirme Malzameler - Kuzu Çevirme Yapılışı - Kolay Kuzu Çevirme Kuzu çevirme Pratik Kuzu çevirme Tarifi Malzemeler: 10 kişilik 1 adet kemikli kuzu budu 3 diş sarımsak 10-15 adet tane karabiber 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 dal biberiye 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 demet tere 1 tatlı kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Kuzu budun üzerinde küçük yarıklar açarak sarımsak ve tane karabiberleri, içine gömün Zeytinyağı ve tuzu karıştırıp, fırça yardımıyla budun her tarafına sürün Fırını en yüksek derecede ısıtın Tel ızgarayı fırın tepsisinin üzerine yerleştirin Budu ızgaraya alıp, 5-10 dakika üzeri kabuk bağlayana kadar pişirin Daha sonra ısıyı 170 dereceye düşürün Az pişmiş istiyorsanız 1 saat, çok pişmiş istiyorsanız 2 saat pişirin Limon kabuklarını rendeleyin ve yarım limonun suyunu sıkın Tereyi kırın Fırın tepsisinde biriken fazla yağı atıp, kalan suyu sos olarak kullanmak üzere başka bir kaba alın İçine limon kabuğu rendesi, limon suyu, biberiye ve tereyi ilave edip, karıştırın Budun üzerine gezdirerek servis yapın |
|