ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pratik Kuzu Çevirme Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186865)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:11 AM

Pratik Kuzu Çevirme Tarifi
 
Kuzu Çevirme Nasıl Yapılır - Kuzu Çevirme Malzameler - Kuzu Çevirme Yapılışı - Kolay Kuzu Çevirme




Kuzu çevirme

Pratik Kuzu çevirme Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik

1 adet kemikli kuzu budu

3 diş sarımsak

10-15 adet tane karabiber

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 dal biberiye

1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

1 demet tere

1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:


Kuzu budun üzerinde küçük yarıklar açarak sarımsak ve tane karabiberleri, içine gömün. Zeytinyağı ve tuzu karıştırıp, fırça yardımıyla budun her tarafına sürün. Fırını en yüksek derecede ısıtın. Tel ızgarayı fırın tepsisinin üzerine yerleştirin. Budu ızgaraya alıp, 5-10 dakika üzeri kabuk bağlayana kadar pişirin. Daha sonra ısıyı 170 dereceye düşürün. Az pişmiş istiyorsanız 1 saat, çok pişmiş istiyorsanız 2 saat pişirin.


Limon kabuklarını rendeleyin ve yarım limonun suyunu sıkın. Tereyi kırın. Fırın tepsisinde biriken fazla yağı atıp, kalan suyu sos olarak kullanmak üzere başka bir kaba alın. İçine limon kabuğu rendesi, limon suyu, biberiye ve tereyi ilave edip, karıştırın. Budun üzerine gezdirerek servis yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.