Saç Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Saç Kebabıkebab nasıl yapılır - saç kebabı tarifi ![]() Malzemeler : (2 kisilik) * 500 g kusbasi kuzu eti* 2 tane orta boy sogan (cok kucuk dogranmis) * 3 adet iri domates (kabuklari soyulmus ve iri kupler seklinde dogranmis) * 3-4 adet sivri biber (tohumlari temizlenmis ve julyen dogranmis) * 2 corba kasigi margarin + 1 cay b sivi yag* Tuz, karabiber, kekik Yapilisi : 1 ![]() Soganlari kucuk kucuk oluncaya kadar rondoda cekin ![]() 2 ![]() Eti, soganlari, kekigi ve sivi yagi bir kapta karistirin ve buzdolabinda en az iki saat bekletin ![]() 3 ![]() Teflon tavada margarini eritin ve eti, mumkun oldugukca soganlari almadan, terbiyeden cikarip tavaya alin ![]() 4 ![]() Ara sira karistirarak yuksek ateste bes dk kadar cevirin, altini iyice kisip et biraktigi suyu cekinceye kadar pisirin![]() 5 ![]() Et suyunu tamamen cekince terbiyede kullandiginiz soganlari ve biberleri tavaya alip kavurun ![]() 6 ![]() Soganlar renk degistirdikten sonra domatesleri ekleyin ve birazcik yumusayincaya kadar kavurmaya devam edin ![]() 7 ![]() Atesten almadan bes dk once tuzu ve karabiberi ekleyip karistirin![]() 8 ![]() Lavas ekmegi ya da pilav ile birlikte servis yapin ![]() margarin kullanmak istemiyorsaniz sivi yag ile de deneyebilirsiniz Ayrica kullandiginiz etin dana veya kuzu olmasi farketmez, dana eti kullanirsaniz biraz daha uzun sure pisirmeniz gerekir
|
|
|
|