ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Saç Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186809)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:20 AM

Saç Kebabı
 
kebab nasıl yapılır - saç kebabı tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler : (2 kisilik)


*

500 g. kusbasi kuzu eti

*

2 tane orta boy sogan (cok kucuk dogranmis)

*

3 adet iri domates (kabuklari soyulmus ve iri kupler seklinde dogranmis)

*

3-4 adet sivri biber (tohumlari temizlenmis ve julyen dogranmis)

*

2 corba kasigi margarin + 1 cay b. sivi yag

*

Tuz, karabiber, kekik

Yapilisi :


1.

Soganlari kucuk kucuk oluncaya kadar rondoda cekin.

2.

Eti, soganlari, kekigi ve sivi yagi bir kapta karistirin ve buzdolabinda en az iki saat bekletin.

3.

Teflon tavada margarini eritin ve eti, mumkun oldugukca soganlari almadan, terbiyeden cikarip tavaya alin.

4.

Ara sira karistirarak yuksek ateste bes dk. kadar cevirin, altini iyice kisip et biraktigi suyu cekinceye kadar pisirin.

5.

Et suyunu tamamen cekince terbiyede kullandiginiz soganlari ve biberleri tavaya alip kavurun.

6.

Soganlar renk degistirdikten sonra domatesleri ekleyin ve birazcik yumusayincaya kadar kavurmaya devam edin.

7.

Atesten almadan bes dk. once tuzu ve karabiberi ekleyip karistirin.

8.

Lavas ekmegi ya da pilav ile birlikte servis yapin.


margarin kullanmak istemiyorsaniz sivi yag ile de deneyebilirsiniz. Ayrica kullandiginiz etin dana veya kuzu olmasi farketmez, dana eti kullanirsaniz biraz daha uzun sure pisirmeniz gerekir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.