![]() |
Urfa Usulü Kazan Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Urfa Usulü Kazan Kebabıkazan kebabı nasıl yapılır - kazan kebabının tarifi - kazan kebabı malzemeleriMALZEMELER: 5 adet kemer patlıcan 4 adet domates (büyük boy) 4 Adet acı yeşil biber 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı su İÇ MALZEMELERİ İÇİN: Yarım kilo kuzu yada dana kıyma biraz yağlı olacak 1-2 domates 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber YAPILIŞ AŞAMASI: Kemer patlıcanları fritözde kızartmadan önce (tavadada kızartılabilir) tıpkı karnıyarıkda olduğu gibi iç malzemesinin yerleştirileceği alanı biraz yontarız sonra bunu fritöz yada tavada hafif kızartırız ![]() ![]() Yukarıda verdiğimiz malzemeleri güzelce harç yapıyoruz iyice birbirine yediriyoruz ![]() ![]() Büyük boy olarak aldığımız domasetleri yatay olarak ordan kesin ama ayırmayın yani domatesler birbirinden kopmasın o araya hazırlamış olduğunuz harcı yerleştirin ![]() ![]() ![]() Not: Dilerseniz yöresel büyük boy biberlerinizin arasınada bu karışımı koyup servis edebilirsiniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|