ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Urfa Usulü Kazan Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186745)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:31 AM

Urfa Usulü Kazan Kebabı
 
kazan kebabı nasıl yapılır - kazan kebabının tarifi - kazan kebabı malzemeleriMALZEMELER:


5 adet kemer patlıcan


4 adet domates (büyük boy)


4 Adet acı yeşil biber


1 yemek kaşığı domates salçası


1 yemek kaşığı tereyağı


2 su bardağı su


İÇ MALZEMELERİ İÇİN:


Yarım kilo kuzu yada dana kıyma biraz yağlı olacak


1-2 domates


1 tatlı kaşığı kimyon


1 tatlı kaşığı karabiber


1 tatlı kaşığı tuz


1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber


YAPILIŞ AŞAMASI:


Kemer patlıcanları fritözde kızartmadan önce (tavadada kızartılabilir) tıpkı karnıyarıkda olduğu gibi iç malzemesinin yerleştirileceği alanı biraz yontarız sonra bunu fritöz yada tavada hafif kızartırız. Bu kızartma işleminin nedeni lezzeli olması içindir.


Yukarıda verdiğimiz malzemeleri güzelce harç yapıyoruz iyice birbirine yediriyoruz. Daha sonra kızarttığmız bu malzemeleri karnıyarıkta olduğu gibi üstten kestiğimiz bölümün içerisine güzelce yerleştiriyoruz.


Büyük boy olarak aldığımız domasetleri yatay olarak ordan kesin ama ayırmayın yani domatesler birbirinden kopmasın o araya hazırlamış olduğunuz harcı yerleştirin. Patlıcan ve domatesleri güzelce fırında pişireceğiz. 250 derecede 30 dakika pişmesi kafidir.


Not: Dilerseniz yöresel büyük boy biberlerinizin arasınada bu karışımı koyup servis edebilirsiniz.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.