![]() |
Belikırık Patlıcan Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Belikırık Patlıcan Kebabıpatlıcan kebabı nasıl yapılır - patlıcan kebabının tarifiMalzemeler: 4 adet patlıcan 2 adet domates İç harcı için: 500 gr kıyma 2 diş rendelenmiş sarımsak 1 orta boy rendelenmiş soğan 1 tutam kıyılmış maydonoz 2 çorba kaşığı yağ Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon Sosu için: 50 gr tereyağı 3 çorba kasığı sıvıyağ 1,5 çorba kaşığı domates salçası Bir miktar ılık su Tuz Hazırlanışı: -İç harcı için gerekli malzemeler bir kaba alınıp yoğurulur ![]() ![]() -Patlıcanlar çizgili soyulup sonra 1 parmak kalınlığında aralıklarla iyice kesmeden dilimlenir ![]() ![]() -Sonra dolapta dinlenmiş iç harç aralıklarla yerleştirilir ![]() - (Arzuya göre ister borcamda ister güveçte deneyebilirsiniz ![]() ![]() -Sosu için ayrı bir tavada ilk önce tereyağ ve sıvıyağ kızdırılır ![]() ![]() ![]() ![]() -1 saat 200 derecelik fırında ilk 40 dak üzerinde alüminyum folyo ile kapalı şekilde pişirilir ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|