![]() |
Belikırık Patlıcan Kebabı
patlıcan kebabı nasıl yapılır - patlıcan kebabının tarifiMalzemeler:
4 adet patlıcan 2 adet domates İç harcı için: 500 gr kıyma 2 diş rendelenmiş sarımsak 1 orta boy rendelenmiş soğan 1 tutam kıyılmış maydonoz 2 çorba kaşığı yağ Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon Sosu için: 50 gr tereyağı 3 çorba kasığı sıvıyağ 1,5 çorba kaşığı domates salçası Bir miktar ılık su Tuz Hazırlanışı: -İç harcı için gerekli malzemeler bir kaba alınıp yoğurulur.Dinlenmesi için buzdolabında bekletilir. -Patlıcanlar çizgili soyulup sonra 1 parmak kalınlığında aralıklarla iyice kesmeden dilimlenir.Aynı şekilde domatesler de dilimlenir. -Sonra dolapta dinlenmiş iç harç aralıklarla yerleştirilir. - (Arzuya göre ister borcamda ister güveçte deneyebilirsiniz. ) Hazırlanılan patlıcan ve domatesler tepsiye yerleştirilir. -Sosu için ayrı bir tavada ilk önce tereyağ ve sıvıyağ kızdırılır.Daha sonra salçası konularak karıştırılır, ardından patlıcanların üzerini kaplamayacak miktarda su ilave edilir.Tuzu konulur.Sosu piştikten sonra tepsiye ilave edilir. -1 saat 200 derecelik fırında ilk 40 dak üzerinde alüminyum folyo ile kapalı şekilde pişirilir.Sonraki 20 dakikalık sürede folyosuz pişirilir.Servis yapılır alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.