ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Belikırık Patlıcan Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186742)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:31 AM

Belikırık Patlıcan Kebabı
 
patlıcan kebabı nasıl yapılır - patlıcan kebabının tarifiMalzemeler:


4 adet patlıcan

2 adet domates


İç harcı için: 500 gr kıyma

2 diş rendelenmiş sarımsak

1 orta boy rendelenmiş soğan

1 tutam kıyılmış maydonoz

2 çorba kaşığı yağ

Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon


Sosu için: 50 gr tereyağı

3 çorba kasığı sıvıyağ

1,5 çorba kaşığı domates salçası

Bir miktar ılık su

Tuz


Hazırlanışı:


-İç harcı için gerekli malzemeler bir kaba alınıp yoğurulur.Dinlenmesi için buzdolabında bekletilir.


-Patlıcanlar çizgili soyulup sonra 1 parmak kalınlığında aralıklarla iyice kesmeden dilimlenir.Aynı şekilde domatesler de dilimlenir.


-Sonra dolapta dinlenmiş iç harç aralıklarla yerleştirilir.


- (Arzuya göre ister borcamda ister güveçte deneyebilirsiniz. ) Hazırlanılan patlıcan ve domatesler tepsiye yerleştirilir.


-Sosu için ayrı bir tavada ilk önce tereyağ ve sıvıyağ kızdırılır.Daha sonra salçası konularak karıştırılır, ardından patlıcanların üzerini kaplamayacak miktarda su ilave edilir.Tuzu konulur.Sosu piştikten sonra tepsiye ilave edilir.


-1 saat 200 derecelik fırında ilk 40 dak üzerinde alüminyum folyo ile kapalı şekilde pişirilir.Sonraki 20 dakikalık sürede folyosuz pişirilir.Servis yapılır


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.