Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karışık, kebap, tabağı

Karışık Kebap Tabağı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karışık Kebap Tabağı






Malzemeler:


Pilavı için:


2 su bkara yarma

1 su byeşil mercimek

1 soğan

1 çorba ktereyağı

tuz

su

Kebabı için:


500 grtavuk kanadı

300 grkuzu eti

300 grkıyma

çeri domates

kırmzı biber

kuru soğan

maydanoz

pulbiber

tuz

kekik

sıvıyağ

Hazırlanışı:


Köfte için kıymayı karıştırma kabına alın Üzerine baharatlarını ve tuzunu ekleyerek yoğurun Hazırlana köfte harcını şişe takın Diğer tarafta kuzu etini de şişlere takın Tavuk etlerini tuz, kekik ve sıvıyağ ile harmanlayın Hepisini tepsiye alarak 200 derecelik fırında pişmeye bırakın


Pilavı için tencereye tereyağını alın Eriyince üzerine soğanları ekleyin Üzerine haşlanmış kara yarmayı ve sıcak suda bekletilmiş yeşil mercimeği ekleyin Tuzunu da ayarladıktan sonra alabildiği kadar su ile pişmeye bırakın


Tüm hazırlıklar tamamlanınca pilavı servis tabağına alın Üzerinde kebap ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.