Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
izgara, karnabahar, köfte, püreli

Karnabahar Püreli İzgara Köfte

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karnabahar Püreli İzgara Köfte



Malzemeler:


Püresi için:


1 adet karnabahar

1 çorba k tereyağı

50 gr kaşar peyniri

1 su b süt

1 tutam dereotu

tuz

Köftesi için:


400 gr kıyma

1 soğan

1 yumurta

1 tutam maydanoz

kurutulmuş ekmek

100 gr kaşar peyniri

tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Köftesi için karıştırma kabına kıymayı alın Üzerine soğanı rendeleyin Doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ekleyerek karıştırın Kıvamını kurutulmuş ekmek ile ayarlayın Minik olarak küp doğranmış kaşar peynirini de ekleyip karıştırın Hazırladığınız köfteyi ızgarada ya da imkanınıza göre tavada pişirin


Püresi için ise karnabaharları haşlayın Haşladığınız karnabaharları püre yapın Üzerine tereyağını ekleyerek kısık ateşte pişmeye alın Biraz kavrulunca üzerine azar azar sütü ekleyerek püreyi hazırlayın Kararmasını önlemek için servis yapmadan hemen önce ince doğranmış dereotunu ekleyerek karıştırın Yeşil bir bir püre elde etmiş olacaksınız


Hazırladığınız püreyi servis tabağının altına yayın Izgarada pişirdiğiniz köfteleri püre ile beraber servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.