ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Karnabahar Püreli İzgara Köfte (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186694)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:39 AM

Karnabahar Püreli İzgara Köfte
 
Malzemeler:


Püresi için:


1 adet karnabahar

1 çorba k. tereyağı

50 gr. kaşar peyniri

1 su b. süt

1 tutam dereotu

tuz

Köftesi için:


400 gr. kıyma

1 soğan

1 yumurta

1 tutam maydanoz

kurutulmuş ekmek

100 gr. kaşar peyniri

tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Köftesi için karıştırma kabına kıymayı alın. Üzerine soğanı rendeleyin. Doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ekleyerek karıştırın. Kıvamını kurutulmuş ekmek ile ayarlayın. Minik olarak küp doğranmış kaşar peynirini de ekleyip karıştırın. Hazırladığınız köfteyi ızgarada ya da imkanınıza göre tavada pişirin.


Püresi için ise karnabaharları haşlayın. Haşladığınız karnabaharları püre yapın. Üzerine tereyağını ekleyerek kısık ateşte pişmeye alın. Biraz kavrulunca üzerine azar azar sütü ekleyerek püreyi hazırlayın. Kararmasını önlemek için servis yapmadan hemen önce ince doğranmış dereotunu ekleyerek karıştırın. Yeşil bir bir püre elde etmiş olacaksınız.


Hazırladığınız püreyi servis tabağının altına yayın. Izgarada pişirdiğiniz köfteleri püre ile beraber servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.