Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
köftesi, yenge

Yenge Köftesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yenge Köftesi





Malzemeler;

*1/2 kg iki kere çekilmiş köftelik dana kıyma,

*1 yumurta,

*1 orta boy soğan rendesi,

*3 adet orta boy patates ( çiğ olacaklar ve rendenin ince tarafı ile rendelenmiş olacaklar )

*1 kahve fincanı un,

kırmızı biber, karabiber, tuz( Arzuya göre miktarları belirlenebilir )

Kızartma için sıvı yağ
Hazırlanışı;

Tüm malzeme güzelce yoğurulur Streç folyo içerisine mir miktar köfte konur ve strece sarılarak yuvarlanır ve uzatılır Bu şekilde Adana Kebap şekli verilir Daha sonra kızgın yağa atılarak kızartılır Kızartılan köftelerin yağı, havlu peçete üstüne konarak yağı çektirildikten sonra servis yapılır, Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.