ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Yenge Köftesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186685)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:41 AM

Yenge Köftesi
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler;

*1/2 kg iki kere çekilmiş köftelik dana kıyma,

*1 yumurta,

*1 orta boy soğan rendesi,

*3 adet orta boy patates ( çiğ olacaklar ve rendenin ince tarafı ile rendelenmiş olacaklar )

*1 kahve fincanı un,

kırmızı biber, karabiber, tuz.( Arzuya göre miktarları belirlenebilir. )

Kızartma için sıvı yağ.
Hazırlanışı;

Tüm malzeme güzelce yoğurulur. Streç folyo içerisine mir miktar köfte konur ve strece sarılarak yuvarlanır ve uzatılır. Bu şekilde Adana Kebap şekli verilir. Daha sonra kızgın yağa atılarak kızartılır. Kızartılan köftelerin yağı, havlu peçete üstüne konarak yağı çektirildikten sonra servis yapılır, Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.