Malatya Usulü Yeşil Fasulyeli Ekşili Köfte |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Malatya Usulü Yeşil Fasulyeli Ekşili KöfteYeşil Fasulyeli Ekşili Köfte Tarifi - Yeşil Fasulyeli Ekşili Köfte Yapılışı - Yeşil Fasulyeli Ekşili Köfte Nasıl Yapılır - Yeşil Fasulyeli Ekşili Köfte Malzemeleri Malzemeler 2 su bardağı yarma 1 /2 kg yeşil fasulye 2 baş kuru soğan 3 yumurta kadar yağ 2 yemek kaşığı salça 2 yemek kaşığı erik ekşisi varsa 1-2 yemek kaşığı kef Hazırlanışı Soğanlar küp şeklinde doğranır Geniş bir tencerede yağla birlikte kavrulur Sulandırılmış salça ilâve edilir Yağla çevrildikten sonra üzerine 7-8 bardak su ilâve edilir Kaynamaya başlayınca ayıklanmış, yıkanmış, doğranmış fasulyeler haşlanmaya bırakılır Diğer taraftan yarma, tuz, su ilâvesi ile yoğrulur Yoğrulan hamur nohut büyüklüğünde parçalara ayrılır ve yuvarlanır Pişmek üzere olan fasulyelere ilâve edilir Tuz atılır Erik ekşisi konur Köfteler biraz pişince kef ilâve edilir, iyice pişirilir Sıcak olarak servis yapılır Not: Arzu edilirse salça kullanmadan da pişirilebilirGenellikle kış mevsiminde kurutulmuş yeşil fasulyeden yapılır |
|