ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Malatya Usulü Yeşil Fasulyeli Ekşili Köfte (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186635)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:49 AM

Malatya Usulü Yeşil Fasulyeli Ekşili Köfte
 
Yeşil Fasulyeli Ekşili Köfte Tarifi - Yeşil Fasulyeli Ekşili Köfte Yapılışı - Yeşil Fasulyeli Ekşili Köfte Nasıl Yapılır - Yeşil Fasulyeli Ekşili Köfte Malzemeleri

Malzemeler

2 su bardağı yarma

1 /2 kg. yeşil fasulye

2 baş kuru soğan

3 yumurta kadar yağ

2 yemek kaşığı salça

2 yemek kaşığı erik ekşisi varsa

1-2 yemek kaşığı kef


Hazırlanışı

Soğanlar küp şeklinde doğranır. Geniş bir tencerede yağla birlikte kavrulur. Sulandırılmış salça ilâve edilir. Yağla çevrildikten sonra üzerine 7-8 bardak su ilâve edilir. Kaynamaya başlayınca ayıklanmış, yıkanmış, doğranmış fasulyeler haşlanmaya bırakılır. Diğer taraftan yarma, tuz, su ilâvesi ile yoğrulur. Yoğrulan hamur nohut büyüklüğünde parçalara ayrılır ve yuvarlanır. Pişmek üzere olan fasulyelere ilâve edilir. Tuz atılır. Erik ekşisi konur. Köfteler biraz pişince kef ilâve edilir, iyice pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.


Not: Arzu edilirse salça kullanmadan da pişirilebilir.Genellikle kış mevsiminde kurutulmuş yeşil fasulyeden yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.