![]() |
Espresso Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Espresso TarifleriEspresso Nasıl Yapılır - Espresso Yapılışı - Cappuccino Kynamamış basınçlı su geçirerek elde edilir ![]() ![]() Americano: Espressonun sıcak su eklenerek yumuşatılmış şeklidir ![]() ![]() Cappuccino: Bardağın 1/3'ü tek ölçü Espresso, üzerine bardağın 1/3 hacminde kalın süt köpüğü yerleştirilir ![]() ![]() Latte (Caffee au lait): Tek ya da duble Espresso buharda ısıtılmış kıvamlı süt dolu bir kupaya eklenir ![]() ![]() Ristretto: Normal Espresso'nun yarısıdır ![]() ![]() ![]() Doppio: 1 fincan, 2 shot (50 ml ![]() ![]() Macchiato: Tek veya duble Espresso üzerine bir kat çırpılmış krema ilave edilir ![]() Mokaccino: Büyük fincan bir ölçek Espresso üzerine 1 kaşık toz çikolata ve üzerine tatlı krema ilavesiye hazırlanır ![]() Lungo: Aynı miktarda Espresso kahvesinin üzerinden iki misli su geçirilerek hazırlanır ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|