Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
suyu, yapımı, şalgam

Ev Yapımı Şalgam Suyu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ev Yapımı Şalgam Suyu



Ev Yapımı Şalgam Suyu Tarifi - Ev Yapımı Şalgam Suyu Nasıl Yapılır -Ev Yapımı Şalgam Suyu Malzemeleri




Malzemeler
  • 1 kg siyah havuç
  • 1 orta boy kırmızı pancar
  • 1 tane şalgam turpu(ben bulamadığım için kullanmadım)
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı unlu bulgur (yarma) veya küçük bulgur simit
  • 3-4 lokma kadar mayalı ekmek
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Bir küçük avuç nohut
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Acı isterseniz 9-10 tane acı sivri biber
Şalgam suyu nasıl yapılır?
  • Havuçların kabuklarını incecik soyun,uzunlamasına önce ikiye sonra 4′e bölün5 kg lık bidona yerleştirin
  • Pancarın kabuklarını soyun,iri iri doğrayın onuda bidona atın
  • Temiz bir tülbentin içine,ekmek,maya,şeker ve bulguru koyup tülbenti sıkıca bağlayın bidona koyunNohutlarıda atın
  • Üzerine tuzu atın ve üzerini örtene kadar su doldurun
  • Ağzına temiz bir poşet gerip,kapağı sıkıca kapatın
  • Güneş görmeyen bir yerde 20-25 gün bekletinHava çok soğuksa süre uzayabilir
  • Bu süre sonunda şalgam suyunu açıp bidonun içinden tülbenti çıkartın
  • Kapağını açtıktan sonra buzdolabında saklayın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.