Prof. Dr. Sinsi |
06-28-2012 11:10 AM |
Ev Yapımı Şalgam Suyu
Ev Yapımı Şalgam Suyu Tarifi - Ev Yapımı Şalgam Suyu Nasıl Yapılır -Ev Yapımı Şalgam Suyu Malzemeleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler
- 1 kg. siyah havuç
- 1 orta boy kırmızı pancar
- 1 tane şalgam turpu(ben bulamadığım için kullanmadım)
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 2 yemek kaşığı unlu bulgur (yarma) veya küçük bulgur simit
- 3-4 lokma kadar mayalı ekmek
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Bir küçük avuç nohut
- 1 yemek kaşığı tuz
- Acı isterseniz 9-10 tane acı sivri biber
Şalgam suyu nasıl yapılır?
- Havuçların kabuklarını incecik soyun,uzunlamasına önce ikiye sonra 4′e bölün.5 kg. lık bidona yerleştirin.
- Pancarın kabuklarını soyun,iri iri doğrayın onuda bidona atın
- Temiz bir tülbentin içine,ekmek,maya,şeker ve bulguru koyup tülbenti sıkıca bağlayın bidona koyun.Nohutlarıda atın.
- Üzerine tuzu atın ve üzerini örtene kadar su doldurun
- Ağzına temiz bir poşet gerip,kapağı sıkıca kapatın.
- Güneş görmeyen bir yerde 20-25 gün bekletin.Hava çok soğuksa süre uzayabilir.
- Bu süre sonunda şalgam suyunu açıp bidonun içinden tülbenti çıkartın.
- Kapağını açtıktan sonra buzdolabında saklayın
|