ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ev Yapımı Şalgam Suyu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186421)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:10 AM

Ev Yapımı Şalgam Suyu
 
Ev Yapımı Şalgam Suyu Tarifi - Ev Yapımı Şalgam Suyu Nasıl Yapılır -Ev Yapımı Şalgam Suyu Malzemeleri

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler
  • 1 kg. siyah havuç
  • 1 orta boy kırmızı pancar
  • 1 tane şalgam turpu(ben bulamadığım için kullanmadım)
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı unlu bulgur (yarma) veya küçük bulgur simit
  • 3-4 lokma kadar mayalı ekmek
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Bir küçük avuç nohut
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Acı isterseniz 9-10 tane acı sivri biber
Şalgam suyu nasıl yapılır?
  • Havuçların kabuklarını incecik soyun,uzunlamasına önce ikiye sonra 4′e bölün.5 kg. lık bidona yerleştirin.
  • Pancarın kabuklarını soyun,iri iri doğrayın onuda bidona atın
  • Temiz bir tülbentin içine,ekmek,maya,şeker ve bulguru koyup tülbenti sıkıca bağlayın bidona koyun.Nohutlarıda atın.
  • Üzerine tuzu atın ve üzerini örtene kadar su doldurun
  • Ağzına temiz bir poşet gerip,kapağı sıkıca kapatın.
  • Güneş görmeyen bir yerde 20-25 gün bekletin.Hava çok soğuksa süre uzayabilir.
  • Bu süre sonunda şalgam suyunu açıp bidonun içinden tülbenti çıkartın.
  • Kapağını açtıktan sonra buzdolabında saklayın


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.