Fırında Soslu Alabalık |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Soslu AlabalıkFırında Soslu Alabalık Tarifi - Fırında Soslu Alabalık Nasıl Yapılır - Fırında Soslu Alabalık Malzemeleri Malzeme Listesi * 4 Adet Alabalık * 4 Adet Defne Yaprağı * 3 Adet Domates * 3 Adet Biber (Çarliston) * Yarım Adet Limon Suyu * 1,5 Yemek Kaşığı Tereyağı * 1 Yemek Kaşığı Un * 6 Diş Sarımsak * 1 Tutam Karabiber * 1 Tatlı Kaşığı Salça * 1 Adet Soğan * 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber Fırında Soslu Alabalık Nasıl Yapılır? 1 Soğanı yarım ay şeklinde doğrayarak bir kaşık tereyağı ve bir kaşık sıvıyağda pembeleşinceye dek kavurun 2 Sarımsakları doğrayarak ilave edin Salçayı da tavada kavurarak yarım çay kaşığı su ile çözdürün 3 Domatesleri rendeleyin ya da yemeklik doğrayarak soğanlara ilave edin 4 Bir yemek kaşığı unu bir çay bardağı su ile bir kasenin içinde çırpın Daha sonra bu karışımı yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak tavadaki domates ve soğanlara ilave edin ve 5 dakika daha pişirin 5 Ocağın altını kapattıktan sonra baharatları ekleyin Yarım limonun suyunu sıkarak ilave edin 6 Küçük fırın tepsisinin alt tarafına aliminyum folyo serin Balıkları ortadan ikiye keserek ve sırt kısımları tepside olacak şekilde yerleştirin 7Her bir balık diliminin üzerine birer yaprak defne yaprağı koyun 8 Hazırladığınız sosu balıkların üzerine paylaştırın Yeşil biberleri yaklaşık bir santim olarak doğrayarak balıkların üzerine serpin 9 Tepsinin üzerini aliminyum folyo ile kapatın 10 180 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin Daha sonra üzerindeki folyoyu alarak 5 dakika daha fırınlayın 11 Sıcak olarak servis yapın Afiyet Olsun |
|