![]() |
Fırında Soslu Alabalık
Fırında Soslu Alabalık Tarifi - Fırında Soslu Alabalık Nasıl Yapılır - Fırında Soslu Alabalık Malzemeleri
Malzeme Listesi * 4 Adet Alabalık * 4 Adet Defne Yaprağı * 3 Adet Domates * 3 Adet Biber (Çarliston) * Yarım Adet Limon Suyu * 1,5 Yemek Kaşığı Tereyağı * 1 Yemek Kaşığı Un * 6 Diş Sarımsak * 1 Tutam Karabiber * 1 Tatlı Kaşığı Salça * 1 Adet Soğan * 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber Fırında Soslu Alabalık Nasıl Yapılır? 1. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayarak bir kaşık tereyağı ve bir kaşık sıvıyağda pembeleşinceye dek kavurun. 2. Sarımsakları doğrayarak ilave edin. Salçayı da tavada kavurarak yarım çay kaşığı su ile çözdürün. 3. Domatesleri rendeleyin ya da yemeklik doğrayarak soğanlara ilave edin. 4. Bir yemek kaşığı unu bir çay bardağı su ile bir kasenin içinde çırpın. Daha sonra bu karışımı yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak tavadaki domates ve soğanlara ilave edin ve 5 dakika daha pişirin. 5. Ocağın altını kapattıktan sonra baharatları ekleyin. Yarım limonun suyunu sıkarak ilave edin. 6. Küçük fırın tepsisinin alt tarafına aliminyum folyo serin. Balıkları ortadan ikiye keserek ve sırt kısımları tepside olacak şekilde yerleştirin. 7.Her bir balık diliminin üzerine birer yaprak defne yaprağı koyun. 8. Hazırladığınız sosu balıkların üzerine paylaştırın. Yeşil biberleri yaklaşık bir santim olarak doğrayarak balıkların üzerine serpin. 9. Tepsinin üzerini aliminyum folyo ile kapatın. 10. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Daha sonra üzerindeki folyoyu alarak 5 dakika daha fırınlayın. 11. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.