Kabaklı Çıtır Balık |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabaklı Çıtır BalıkKabaklı Çıtır Balık Tarifi - Kabaklı Çıtır Balık Nasıl Yapılır Malzemeler: 2 adet orta boy yeşil kabak (kabukları soyulmadan iyice yıkanıp, kibrit çöpü formunda incecik dilimlenmiş) 400 gr ağırlığında, fileto çıkarılmış yani kılçıkları temizlenmiş levrek, somon ya da dil balığı 1 su bardağı galeta unu Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış) 3 yemek kaşığı dövülmüş fındık içi veya ceviz içi 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Kızartmak için: 1 çay bardağı sıvıyağı Yapılışı: Önce kibrit çöpü doğranmış kabakların üzerine tuz ve hafif karabiber serpiştirip, çok az yağda 7-8 dakika soteleyip, iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim Altını kapatıp, bir kenara koyalım![]() Öte yandan balığımızı da bir parmak kalınlığında uzun uzun dilimleyelim Geniş bir tabağın içinde; galeta unu, tuz, karabiber, maydanozla beraber ceviz ya da fındığı iyice karıştıralım Şimdi tavada yağı kızdırırken balıkları bu galeta unlu karışıma iyice bulayıp, sonra kızgın yağda 5-6 dakika kızartalım Delikli el süzgeciyle, kızaran balıkları bir kağıt peçetenin üzerine alıp, yağını iyice süzdürelim En sonunda bir servis tabağının içine kabakla balığı karıştırarak servise sunalım
|
|
|
|