ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kabaklı Çıtır Balık (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186069)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:20 AM

Kabaklı Çıtır Balık
 
Kabaklı Çıtır Balık Tarifi - Kabaklı Çıtır Balık Nasıl Yapılır

Malzemeler:

2 adet orta boy yeşil kabak

(kabukları soyulmadan iyice yıkanıp, kibrit çöpü formunda incecik dilimlenmiş)

400 gr ağırlığında, fileto çıkarılmış yani kılçıkları temizlenmiş levrek, somon ya da dil balığı

1 su bardağı galeta unu

Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış)

3 yemek kaşığı dövülmüş fındık içi veya ceviz içi

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için:

1 çay bardağı sıvıyağı

Yapılışı:


Önce kibrit çöpü doğranmış kabakların üzerine tuz ve hafif karabiber serpiştirip, çok az yağda 7-8 dakika soteleyip, iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Altını kapatıp, bir kenara koyalım.

Öte yandan balığımızı da bir parmak kalınlığında uzun uzun dilimleyelim. Geniş bir tabağın içinde; galeta unu, tuz, karabiber, maydanozla beraber ceviz ya da fındığı iyice karıştıralım. Şimdi tavada yağı kızdırırken balıkları bu galeta unlu karışıma iyice bulayıp, sonra kızgın yağda 5-6 dakika kızartalım. Delikli el süzgeciyle, kızaran balıkları bir kağıt peçetenin üzerine alıp, yağını iyice süzdürelim. En sonunda bir servis tabağının içine kabakla balığı karıştırarak servise sunalım.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.