Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kefal, mayonezli

Mayonezli Kefal

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mayonezli Kefal




Malzemeler


1 adet büyük kefal

1 adet küçük baş sogan

1 adet küçük havuç

1 adet küçük kereviz

1 adet defne yaprağı

1 kase rus salatası

Yarım kase mayonez

8-10 adet kornişon turşu

Yapılışı


Balığı temizledikten sonra 2-3 parçaya bölerek tencereye üzerini geçecek kadar su koyunuz Ìçine havuç, kereviz, soğan, defne, tane biber, normalden biraz fazla tuz ve limon ilave edin Orta ısılı bir ocakta balığı pişirin Suda biraz beklettikten sonra çıkarıp soğutun

Etini kılçığından ve derisinden temizleyin Başını ve kuyruğunu ayırın Servis tabağına Rus salatasını yerleştirin Üzerine iri parçalar halindeki kefali sıralayın Üzerini mayonez ile kaplayarak balığın kafasını ve kuyruğunu yerleştirin Balık şekli verin

Üzerine ince ince kesilmiş kornişonlarla pul görüntüsü verin Limon ve maydanozla süsleyerek servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.