ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mayonezli Kefal (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186039)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:25 AM

Mayonezli Kefal
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler


1 adet büyük kefal

1 adet küçük baş sogan

1 adet küçük havuç

1 adet küçük kereviz

1 adet defne yaprağı

1 kase rus salatası

Yarım kase mayonez

8-10 adet kornişon turşu

Yapılışı.


Balığı temizledikten sonra 2-3 parçaya bölerek tencereye üzerini geçecek kadar su koyunuz. Ìçine havuç, kereviz, soğan, defne, tane biber, normalden biraz fazla tuz ve limon ilave edin. Orta ısılı bir ocakta balığı pişirin. Suda biraz beklettikten sonra çıkarıp soğutun.

Etini kılçığından ve derisinden temizleyin. Başını ve kuyruğunu ayırın. Servis tabağına Rus salatasını yerleştirin. Üzerine iri parçalar halindeki kefali sıralayın. Üzerini mayonez ile kaplayarak balığın kafasını ve kuyruğunu yerleştirin. Balık şekli verin.

Üzerine ince ince kesilmiş kornişonlarla pul görüntüsü verin. Limon ve maydanozla süsleyerek servise sunun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.