![]() |
Biberli Karides |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biberli KaridesMalzemeler 1 Kg iri karides 1 Adet kırmızı salçalık (paprika) biber 2 Adet yeşil soğan 2 Çorba kaşığı limon suyu 2 Çorba kaşığı tereyağ 3-4 yaprak taze fesleğen (isteğe bağlı) tarifi Karidesleri tuzlu kaynar suda 6-7 dakika haşlayın ![]() Kabuklarını soyun, Biberi ince ince şerit şeklinde doğrayın ![]() Kalın dipli bir tavada tereyağını eritin ![]() Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri tavaya koyun ![]() Arada bir karıştırarak 8-10 dakika yüksek ateşte pişirin ![]() Sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|