Çiğ Balik |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çiğ BalikMalzemeler * 400 gr levrek veya kefal * Tuz,karabiber * 1 tutam dereotu * 1 tutam maydanoz * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 5-6 adet limon Yapılışı Levreğin filetolarını çıkarın Derisini alıp ince şeritler halinde kesin 5-6 adet limon suyuna batırıp en az 2-3 saat bekletin![]() Servis yapacağınız zaman limon suyundan çıkarıp servis tabağına alın Zeytinayğı, tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve dereotu ilave ederek servis yapın![]() Hazırladığınız filetoları limon suyu içinde 1 hafta kadar buzdolabında muhafaza edip dilediğiniz zaman servis yapabilirsiniz
|
|
|
|