Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balik, çiğ

Çiğ Balik

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çiğ Balik



Malzemeler


* 400 gr levrek veya kefal

* Tuz,karabiber

* 1 tutam dereotu

* 1 tutam maydanoz

* 2 çorba kaşığı zeytinyağı

* 5-6 adet limon

Yapılışı


Levreğin filetolarını çıkarın Derisini alıp ince şeritler halinde kesin 5-6 adet limon suyuna batırıp en az 2-3 saat bekletin

Servis yapacağınız zaman limon suyundan çıkarıp servis tabağına alın Zeytinayğı, tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve dereotu ilave ederek servis yapın

Hazırladığınız filetoları limon suyu içinde 1 hafta kadar buzdolabında muhafaza edip dilediğiniz zaman servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.