Alabalık Parfesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alabalık ParfesiMALZEME: Parfe: 1 yumurta sarısı, 2 yaprak jelatin, 125 gr füme alabalık filetosu, 125 gr krem şanti, 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu, tuz, karabiber, 1-2 yemek kaşığı limon suyu Yapılışı ![]() 1 Bir gün önce: Yumurta sarısını bir kaba koyun, su dolu başka bir kabın üstüne koyun, benmaride koyulaşana dek yaklaşık 3 dakika çırpın Oluşan kremayı soğuyuncaya kadar karıştırmaya devam edin 2 Jelatini suya bastırın Balık filetolarını kıyın Krem şantiyi çırpın, hepsini yumurtalı kremaya yedirin Jelatini tarife göre eritip karıştırın Dereotu, tuz, karabiber ve limon suyu koyun 3 Malzemeyi küçük kahve fincanlarına doldurun, üzerini örtün ve buzdolabında bir gece bekletin 4 Parfeleri tabaklara ters çevirin Salata, domates ve dereotu ile garnitür yapın
|
|
|
|