ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Alabalık Parfesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186033)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:26 AM

Alabalık Parfesi
 
MALZEME:


Parfe:

1 yumurta sarısı,

2 yaprak jelatin,

125 gr. füme alabalık filetosu,

125 gr. krem şanti,

1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu,

tuz,

karabiber,

1-2 yemek kaşığı limon suyu.

Yapılışı.


1. Bir gün önce: Yumurta sarısını bir kaba koyun, su dolu başka bir kabın üstüne koyun, benmaride koyulaşana dek yaklaşık 3 dakika çırpın. Oluşan kremayı soğuyuncaya kadar karıştırmaya devam edin.

2. Jelatini suya bastırın. Balık filetolarını kıyın. Krem şantiyi çırpın, hepsini yumurtalı kremaya yedirin. Jelatini tarife göre eritip karıştırın. Dereotu, tuz, karabiber ve limon suyu koyun.

3. Malzemeyi küçük kahve fincanlarına doldurun, üzerini örtün ve buzdolabında bir gece bekletin.

4. Parfeleri tabaklara ters çevirin. Salata, domates ve dereotu ile garnitür yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.