Yumurtalı Karides Tava |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumurtalı Karides TavaYumurtalı Karides Tava Tarifi - Yumurtalı Karides Tava Nasıl Yapılır - Yumurtalı Karides Tava Malzemeleri Malzeme Listesi * 50 Adet Karides (Orta Boy) * 1 Çay Kaşığı Tuz * 1 Adet Limon * 1 Kahve Fincanı Un (Beyaz) * 1 Kahve Fincanı Galeta Unu * 2 Adet Yumurta * 1 Su Bardağı Ayçiçek Yağı Yumurtalı Karides Tava Nasıl Yapılır? 1 Eğer dondurulmuş karides kullanacaksanız once karideslerin buzunu çözdürmenize gerek yoktur 2 Teflon bir tava ya da genişçe bir tavayı hafifçe kızdırın ve dondurulmuş karidesleri içine atın Karidesler sularını bırakacaklardır Üzerine bir yemek kaşığı sirke ilave edin ve iyice kaynadıktan sonra 4 ya da 5 dakika kadar çevirin Ateşte daha uzun süre kalmasın ya da kaşıkla çok fazla çevirmeyin Karidesler dağılabilirler Daha sonra karidesleri bir kenara alın ve tavada biriken suyu dökün 3 Yumurtaları yayvan bir kapta çırpın Beyaz un ve galeta ununu ayrı ayrı yayvan tabaklarda hazır edin 4 Yağı tavaya alarak kızdırın 5 Karidesleri önce una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın ve üzerlerine biraz bastırarak tavada kolay kızarmaları için şekil verin 6 Karidesleri birbirine değmeyecek şekilde kızgın yağa atın ve 2 ya da 3 dakika dış rengi pembeleşinceye dek kızartın Çok uzun süre tutarsanız karidesler yanabilir Piştikten sonra süzgeç ile yağdan çıkartın 7 Servis yaparken üzerlerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirin ve limon dilimleri ile süsleyin 8 Dilerseniz hazır olarak marketlerde satılan deniz mahsulleri sosu ya da tarator sos ile de servis edebilirsiniz Afiyet Olsun |
|