![]() |
Yumurtalı Karides Tava
Yumurtalı Karides Tava Tarifi - Yumurtalı Karides Tava Nasıl Yapılır - Yumurtalı Karides Tava Malzemeleri
Malzeme Listesi * 50 Adet Karides (Orta Boy) * 1 Çay Kaşığı Tuz * 1 Adet Limon * 1 Kahve Fincanı Un (Beyaz) * 1 Kahve Fincanı Galeta Unu * 2 Adet Yumurta * 1 Su Bardağı Ayçiçek Yağı Yumurtalı Karides Tava Nasıl Yapılır? 1. Eğer dondurulmuş karides kullanacaksanız once karideslerin buzunu çözdürmenize gerek yoktur. 2. Teflon bir tava ya da genişçe bir tavayı hafifçe kızdırın ve dondurulmuş karidesleri içine atın. Karidesler sularını bırakacaklardır. Üzerine bir yemek kaşığı sirke ilave edin ve iyice kaynadıktan sonra 4 ya da 5 dakika kadar çevirin. Ateşte daha uzun süre kalmasın ya da kaşıkla çok fazla çevirmeyin. Karidesler dağılabilirler. Daha sonra karidesleri bir kenara alın ve tavada biriken suyu dökün. 3. Yumurtaları yayvan bir kapta çırpın. Beyaz un ve galeta ununu ayrı ayrı yayvan tabaklarda hazır edin. 4. Yağı tavaya alarak kızdırın. 5. Karidesleri önce una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın ve üzerlerine biraz bastırarak tavada kolay kızarmaları için şekil verin. 6. Karidesleri birbirine değmeyecek şekilde kızgın yağa atın ve 2 ya da 3 dakika dış rengi pembeleşinceye dek kızartın. Çok uzun süre tutarsanız karidesler yanabilir. Piştikten sonra süzgeç ile yağdan çıkartın. 7. Servis yaparken üzerlerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirin ve limon dilimleri ile süsleyin. 8. Dilerseniz hazır olarak marketlerde satılan deniz mahsulleri sosu ya da tarator sos ile de servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.