Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, safranlı, tekir

Safranlı Tekir Balığı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Safranlı Tekir Balığı



Safranlı Balık Hazırlanışı - Tekir Balığı Tarifi - Safranlı Tekir Balığı Yapılışı





SAFRANLI TEKİR BALIĞI


Kullanılacak malzeme (4 kişi için) :

Her biri 200-250 gram gelecek kadar irilerinden 4 tekir balığı,

100 gram kültür mantarı,

2 kaşık salça (veya olgunlarından 3 orta boy domates),

1 kaşık un,

1/2 demet maydanoz,

1 kaşık safran,

1/2 bardak zeytinyağı,

yeteri kadar tuz ve karabiber


Yapımı :

Balıkları pullarını kazıyıp, içlerini ayıkladıktan sonra bol akarsuyun altında iyice yıkayın ve sularını süzün Sonra una bulayarak bol kızgın zeytinyağının içinde 2-3 dakika kızartın Beri yanda bir tavanın içinde 2 kaşık zeytinyağıyla temizlenmiş mantarları kavurun Kavurduktan sonra buna ılık suda eritilmiş olan domates salçasını veya kabukları soyulduktan sonra ufak parçalara doğranmış domatesi, safranı katıp karıştırın Yeteri kadar tuz da kattıktan sonra kızarmış olan tekir balıklarını tavadan alıp bu salçanın üstüne sıralayın İki dakika daha pişirdikten sonra tavayı ateşten indirin ve içindekileri servis tabağına aktarın Üzerine kıyılmış maydanozu da serptikten sonra sıcak sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.