ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Safranlı Tekir Balığı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185979)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:34 AM

Safranlı Tekir Balığı
 
Safranlı Balık Hazırlanışı - Tekir Balığı Tarifi - Safranlı Tekir Balığı Yapılışı





SAFRANLI TEKİR BALIĞI


Kullanılacak malzeme (4 kişi için) :

Her biri 200-250 gram gelecek kadar irilerinden 4 tekir balığı,

100 gram kültür mantarı,

2 kaşık salça (veya olgunlarından 3 orta boy domates),

1 kaşık un,

1/2 demet maydanoz,

1 kaşık safran,

1/2 bardak zeytinyağı,

yeteri kadar tuz ve karabiber.


Yapımı :

Balıkları pullarını kazıyıp, içlerini ayıkladıktan sonra bol akarsuyun altında iyice yıkayın ve sularını süzün. Sonra una bulayarak bol kızgın zeytinyağının içinde 2-3 dakika kızartın. Beri yanda bir tavanın içinde 2 kaşık zeytinyağıyla temizlenmiş mantarları kavurun. Kavurduktan sonra buna ılık suda eritilmiş olan domates salçasını veya kabukları soyulduktan sonra ufak parçalara doğranmış domatesi, safranı katıp karıştırın. Yeteri kadar tuz da kattıktan sonra kızarmış olan tekir balıklarını tavadan alıp bu salçanın üstüne sıralayın. İki dakika daha pişirdikten sonra tavayı ateşten indirin ve içindekileri servis tabağına aktarın. Üzerine kıyılmış maydanozu da serptikten sonra sıcak sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.